1 stort æg ved stuetemperatur (eventuelt bare æggeblommen)
1/4 tsk. salt
1/4 tsk. Dijon sennep eller anden god sennep ved stuetemperatur
1, 1/2 tsk citronsaft ved stuetemperatur
1 tsk hvid eddike eller balsamico eddike
2 fed black garlic hvidløg (mere hvis ønsket)
1/2 kop jomfru olivenolie, majsolie eller anden smagsneutral olie (OBS: skal tilsættes lidt efter lidt)
Tilberedning
Placer æg, salt , sennep , citronsaft , eddike , sort hvidløgsfed & olien i en krukke.
VIGTIGT at ALLE redskaberne, krukken osv. er 100% tørre. For ellers risikerer mayonesen at skiller.
Æg, sennep, eddike, salt og black garlic piskes sammen med stavblender, start fra bund og arbejd op, og blend på regelmæssig i
20 sekunder, følg med blenderen op, men altid blend under overfladen
Olien tilsættes lidt ad gangen og mayonnaisen piskes indtil olien er optaget i blandingen.
Bliver mayonnasen for tyk undervejs piskes der nogle dråber eddike i
Smag til med salt, peber & evt sennep
Spis "Black" - det er sundere !
Læs hele artiklen (http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-35235179:guide-spis-sort-mad--det-er-sundere.html)
Sorte hvidløg er supersunde, da de indeholder stoffer, der bl.a. forhindrer de røde blodlegemer i at klistre sammen og kan Sænke kolesteroletallet, så du totalt set kan reducere risikoen for hjertekarsygdomme.