Black Garlic Mayonnaise

29/10/2015

1 stort æg ved stuetemperatur (eventuelt bare æggeblommen)
1/4 tsk. salt
1/4 tsk. Dijon sennep eller anden god sennep ved stuetemperatur
1, 1/2 tsk citronsaft  ved stuetemperatur
1 tsk hvid eddike eller balsamico eddike
2 fed black garlic hvidløg (mere hvis ønsket)
1/2 kop jomfru olivenolie, majsolie eller anden smagsneutral olie (OBS: skal tilsættes lidt efter lidt)

Tilberedning
Placer æg, salt , sennep , citronsaft , eddike , sort hvidløgsfed & olien i en krukke.
VIGTIGT at ALLE redskaberne, krukken osv. er 100% tørre. For ellers risikerer mayonesen at skiller.
Æg, sennep, eddike, salt og black garlic piskes sammen med stavblender, start fra bund og arbejd op, og blend på regelmæssig i
20 sekunder, følg med blenderen op, men altid blend under overfladen
Olien tilsættes lidt ad gangen og mayonnaisen piskes indtil olien er optaget i blandingen.
Bliver mayonnasen for tyk undervejs piskes der nogle dråber eddike i
Smag til med salt, peber & evt sennep