Ingredienser til 4 personer
4 søde kartofler
100 g gedefeta
20-30 g sorte hvidløg, skåret i små stykker
krydderurter som persille, oregano og timian
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
Ekstra jomfruolivenolie
Reven parmesanost (kan udelades)
Fremgangsmåde
Rengør de søde kartofler grundigt med en børste. Halver dem på langs, pensl med ekstra jomfruolivenolie og bag dem i ovnen ved 160 grader i 40 min.
Tag de søde kartofler ud, skrab forsigtigt fyldet ned i en skål, bevar skrællen intakt. Mos fyldet, tilsæt gedefeta, sorte hvidløg i små stykker, hakkede krydderurter og salt og peber og bland det hele grundigt. Hæld forsigtigt fyldet ned i skrællerne igen, riv lidt Parmesanost over, og bag kartoflerne i cirka 15-20 min. Du kan eventuelt servere de fyldte, søde kartofler til grønsagsfrikadeller, selleribøffer, fisk, fjerkræ eller kød.
Spis "Black" - det er sundere !
Læs hele artiklen (http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-35235179:guide-spis-sort-mad--det-er-sundere.html)
Sorte hvidløg er supersunde, da de indeholder stoffer, der bl.a. forhindrer de røde blodlegemer i at klistre sammen og kan Sænke kolesteroletallet, så du totalt set kan reducere risikoen for hjertekarsygdomme.