Ingredienser:
2 bøffer af oksefilet (600 gr), 2,4 dl tør hvidvin, 1,2 dl teriyaki sauce, 2 bananløg, 2 fed sort hvidløg, 1 spsk citronsaft, 2 spsk honning, 2,4 dl oksebouillon & 1 tsk stødt ingefær.
bananløget hakkes & sort hvidløg skæres ud i små stykker.
bøfferne skæres diagonalt ud i 2 cm brede strimler & lægges i en skål.
bland de resterende ingredienser sammen & hæld det udover kødet, lad det marinerede kød trække i køleskabet et døgns tid.
steg kødet på en pande indtil den ønskede temperatur på kødet er opnået, fjern kødet & pak det ind i alufolie.
hæld resten af marinaden op på panden & lad det simre et par minutter ved svag varme.
godt sammen med ris, salat eller søde kartofler.
skæres strimlerne ud i mindre stykker – er de perfekte til fondue.
Spis "Black" - det er sundere !
Læs hele artiklen (http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-35235179:guide-spis-sort-mad--det-er-sundere.html)
Sorte hvidløg er supersunde, da de indeholder stoffer, der bl.a. forhindrer de røde blodlegemer i at klistre sammen og kan Sænke kolesteroletallet, så du totalt set kan reducere risikoen for hjertekarsygdomme.